Category : Tentang Penulis

confirmed

Saya dah kurang aktif di Friendster sejak sejak ada akaun Facebook tapi sebenarnya saya tak berapa reti lagi guna Facebook ada macam macam button di situ belum ada masa nak membelek dan mencuba dan haritu saya dapat email dari Facebook pengesahan berkahwin namanya.. hihi…kena confirm lah kan? *sebelum ni kalau di Friendster, cuma perlu tukar

Read More →

13 Dis 2008 (Part Two)

kalian, gambar gambar ni ihsan dari suami saya dan copyright by kakyong & abg hasif tapi saya curik juga sebab kakyong shanteksss sangat 🙂 *kalau gambar saya yang kalian nak amek, pastikan kurus & shanteks macam kakyong ni ye :macam biasa, naik lif tekan sendiri: halo…sangat la shanteks penantin baru berseri seri… masa ni tengah

Read More →

12 Dis 2008

ini kisah saya & iki sepanjang majlis pernikahan kakyong pada 12 Disember 2008 walaupun dah hampir sebulan kakyong bernikah tapi saya macam belum boleh menyesuaikan diri lagi dengan status baru kakyong (aiceh, apa mengenanya saya pula kan kan) selama ni sukahati menggediks dengan beliau ke sana kumari tapi kini perlu meng’ekjas’ apa yang patut dan

Read More →

papanizi

gambar ihsan dari niji weh niji, apo amik gambo den tongah gaduh dengan laki den muko tak senyum? *dari tepi, nampak la hidung mancung sket..kikiki dialog: “abg ni, ayg dah kato nak beg pink” “maneleh..iki kan laki laki” “tapi bukan iki yang bawak beg ni..acik jugak” “jalan cepat…pengantin dah nak bersanding dah tu. malam kang

Read More →

jari jemari

saya pura pura terkejut “wohh..kenapa jari jemari anak jadi camni bang?” “jadi bulat bulat pendek rendah?” “hisyh, jadi biru biru camnilah” acece…dialog di atas tu direka reka sahaja kalians nak bagi kalian tertanya tanya minggu lepas kan saya sibuk buat kad utk kakyong inilah rupa bahagian hadapan kad saya cari yang paling pink simple &

Read More →

kawan skolah

prf…prf… (cubaan mencari ruang udara) saya bz sesangat bebuat bz harini kompius bila ketua kerani opis za tak bz mencemarkan nama ketua kerani semelesia je…hihi tengah tengah blog hoping saya nampak ni di blog faiz woi nizi, aku wakil skolah ko la minta maaf balik kat aku! cerita kawin niji di sini

kad

saya “hello, abg” dia “hello, hello tak dengar laa” saya “abg callkan mak” (tak peduli sidia dengar saya ke tak) dia “MOX? Malaysian Oxigen?(customer)” saya “MAK..mak la”kukik kukik tergelak dia “ha nape?” saya “tanya dia, dia nak join kad wish utk kawin kakyong atau dia dah ada kad sendiri dengan ayah” dia “diorg takde kad”

Read More →

jemputan

kepada pelawat kedaiLUNA dan diariLUNA saya berbesar hati menjemput anda anda menghadiri Majlis Perkahwinan kakak ipar saya pada 13 Dis 2008 (Sabtu) ini peta ke rumah kami besar bontot hati saya kalau ada yang datang dan mencari diyaluna yang bertudung senget2 ngendong iki kecik tapak tangan saya, tapak tangan iki saya tadahkan insyaAllah malam tu

Read More →

balik perak

sebtu lepas kami pulang ke Perak saya minta tolong si dia kemaskan beg utk balik kg sebab sebelum tu saya dah kemas rumah (adil dan samaratakan saya) dan kebetulan dia di dalam bilik lagi saya “abg, amek baju pink mommy” saya minta tolong dengan sore lembut manja dari ruang tamu “yang mana?” “yang pink tu

Read More →

kedai seramik

semalam kan saya bekerja dengan bersungguh sungguh la sangat sebab tu saya tak update blog kepada kak shenta hati yang mengaku dirinyalah yang menambahkan jumlah tetamu yang datang ke diary LUNA ni sbb refresh blog berkali kali terima kasih kak atas kasih sayangmu yang tidak terhingga itew :mwaah: last wiken saya pulang ke Perak lagi

Read More →

daddy

ramai yang simpati dengan iki tak suka car seat jadi semalam Ms S (opishmate) hantarkan saya balik supaya senang saya pegang iki tak perlu letak dlm car seat (shweet kan) tengs Ms S (nama dirahsiakan, takut org lain mempergunakan Ms S utk kepentingan sendiri..ahaks) pagi tadi, iki nangis masa mula mula saya letakkannya dalam car

Read More →

website bas

haritu masa tengah travel balik kampung saya nampak bas ni saya nak tunjukkan sesuatu pada kalian ok, zoom sket, tak berapa nampak lah (haha..hober je nak nunjuk kamera pink la tuuuu) buat buat blur dengan si suami “ada ke domain gitu” “rasa cam tade” saya kan baru baru belajar tentang domain ni ..hihi balik opis,

Read More →

tuisyen

abg, nanti tanak la hantar iki pergi tuisyen kat pusat tuisyen ceria maju dia “herm….” *sebenarnya kan kalian, dia nak sambung “kan lambat lagi, buatpe ayg susah susahje pk skang, go with the flow..iki baru 11 bulan etc etc etc” tapi lepas lepas kursus-intensif-cemerlang-bercinta-bagai-selama-7tahun ni dia dah pandai tukar kepada soalan caring “nape lak?” pandai

Read More →

iki & cat

minggu lepas saya melawat rumah mak saya di Bagan Datoh rumah ni mesra kucing, 2-3 ekor anak kucing yang yatim piatu menumpang kasih sayang saya dok jauh jauh dari kucing sebab saya ada ayah iki yang selalu meraih kasih sayang, jadi tak perlukan kucing dah (ihiks) ayah, he is a cat lover suka suka suka

Read More →

pink

ku dok jalan jalan di friendster teman jumpa ni kalian, dari page Uji, teman masa ku praktikal dulu shanteks kan…kan…kan…. tu…motornya tu…bajunya tu…. shanteks kan? “abg, jomla kawin lagi sekali in pink!”

1 2 3

Google Lunafamily

Loading