Category : Tentang Penulis

Daddy’s Day Care

Kenangan…semasa saya masih berkerja Annual leave sokmo negatif! Dan sekarang bila berkerja sendiri? Cuti yilek pochik…masa rehat saya ialah dalam tandas sahaja..ekeke Tapi saya gembira, dan lebih gembira insyaAllah! Zikry berusia 10 bulan, Mommy Iki tak sudah sudah berharap kelihatan seperti 22 tahun —– hari rabu minggu lepas, pengasuh iki apply leave dari menjaga iki

Read More →

Pregnancy

Ku sukahati ambil dari blog Azza (Wife schoolmate suami) Cerita mengenai kandungan pertama saya, Ammar Zikry 1. Was your first pregnancy planned? Tidak plan, Alhamdulillah kalau ada 🙂 Kalau tidak, next next time tiap tiap malam kami cubak lagi..hihi 2. What was your second choice name for your opposite gender name? Suci , Zara (and

Read More →

Birthday Aimin

Sabtu lepas kami sekeluarga memenuhi undangan ke Majlis Hari Lahir Aqil Muhaimin yang pertama di Serdang Mama Aqil ni dulu classmate saya semasa di SERATA Dan sekarang bergelar Dr PHD di UPM (Jutt, ku amat bangga denganmu..mu kagum tak ada kawan keje kerani macamku? hihi) Nama nya Fiza tapi ku panggil Jutt Zaman sekolah kan

Read More →

Iki & si putih

Kalau ada 2 laptop yang dibuka di ruang tamu kami yang bersepah itu Iki akan pergi kepada laptop mommy Mungkinkah sebab warna putih yang lebih kepada warna ala ala permainan? Sebab ianya kecil? Atau hint nak mommy beli yang lain warna pink? *Abang buat buat skip perenggan ini? Dia memang takkan duduk diam selagi tak

Read More →

Family is happiness

Entri ini dimulakan dengan gambar zikry sedang melopong teruja Venue : Padang Permainan di Taman Seroja, Kuala Kangsar Dari pukul 5, mommy iki dah resah bontot nak bawa iki ke padang Gambar gambar di bawah di ambil oleh ayah semasa iki genap setahun Masa ni berjalan pun tak tegap tapi dah pantas naik tangga..hihi Dan

Read More →

Kisah Shenta

Dulu masa kami bershenta, saya selalu (read:lebih dari sekali) belikan benda benda shomels utk dia Bila saya keluar dengan kawan kawan saya Saya selalu ingat dia yang sedang main game dengan housematenya Cuma lepas kahwin dan ada anak Ditambah lagi dengan kerja rumah dan kerja pejabat Rasa berdebar debar malu malu itu makin kurang Oh

Read More →

surirumah separuh masa

semalam saya MC demam sengal sengal lutut NO, saya tak pregnant (aiceh defensivenya..orang tak tanya pun 😛 hihihi) pagi hari saya berehat dengan zikry saya tak hantarnya ke rumah pengasuh kerana nak ambil peluang berulit dengannya (ha, buleh dapat tokoh ibu 2009 tak?) saya tidur, zikry tidur saya pura pura tidur, zikry korek korek mata

Read More →

www.photofunia.com

haritu kak zana emelkan ku 2 keping gambar gambar iki dan kakyong dan harini ku buat lagi berkeping2 gambar cantek tak gelas akak neh? ini gambar jiran kubikel ku Mari kalian, buat gambar yang shanteks di sini

selamat hari Jumaat

Pejam celik celik pejam balik, dah seminggu bekerja berlalu apa yang kulakukan sebagai pekerja blogger tegar ? sekadar beberapa benda kecil kecil sebagai ketua kerani lantik sendiri harini ada meeting, tapi kebetulan saya bawa masuk kamera kami terus bergambar tergediks2 tengok neh, mr k selambe test function smile auto capture pada kamera saya masa ni

Read More →

Iki di Johny’s

kakyong & suami nak belanja kami sekeluarga sebab tolong semasa  angkat2 barang pindah rumah walaupun saya tak membantu, saya tetap nak menyelit semasa aktiviti makan makan macam dalam movie, kan watak sempilan itu penting..hihihi kami makan di Johny’s Restaurant One Utama, Damansara dan untuk pertama kalinya tiada gambar penuh saya dalam entri *masuk hidung saya

Read More →

Satay Kajang

kisahnya begini,malam Rabu lepas kak yaya ajak kami makan satay Kajang makan malam malam di Kajang? Jauhnya.. biasanya paling jauh kami makan malam di gerai depan Masjid PGA Cheras itupun kena plan awal awal seminggu kalau main terjah je cam Abang Terjah Melodi tu susah juga kami nak buat keputusan untuk pergi berkerja & beranak

Read More →

kenduri lagi

seminggu selepas kakyong kenduri kami pulang ke Perak lagi, kalini utk kenduri cousin suami malam sebelum kenduri, kami ke rumah pengantin utk menolong apa yang patut muka iki dah masam sangat sebab time tidurnya diganggu gugat tudung saya harus tak same kaler dengan baju ala..dah malam pun, takde sape perasan (tempek kat blog, ramai lah

Read More →

Umi pindah rumah

cuti tahun baru 2009, kami sekeluarga menolong kakyong berpindah rumah (wah..ayat mula2 je dah macam karangan kan kalians..hihi) kakyong & suami berpindah dari Kota Damansara ke Tropicana Damansara lebih dekat nak ke tempat kerja kata mereka keluarga mertua saya pun datang dari Perak tiada banyak gambar kerana saya sibuk dengan iki lagipun rasa macam tak

Read More →

kecil & pink

Pengumuman! kepada bb_madihah yang telah berjaya menjawab teki teki di entri ini, minta emailkan alamat anda ke sue@diyaluna.com saya dah jumpa benda kecil berwarna pink utk anda dah beli lama masa kenduri kakyong baru berkesempatan publish & pos.. kecil sahaja benda ni,hanya sebesar sekecil telapak tangan mommy iki 🙂 diharap ianya bermanfaat kepada meja kerja

Read More →

1 2 3

Google Lunafamily

Loading