Satay Kajang

kisahnya begini,malam Rabu lepas kak yaya ajak kami makan satay Kajang
makan malam malam di Kajang? Jauhnya..
biasanya paling jauh kami makan malam di gerai depan Masjid PGA Cheras
itupun kena plan awal awal seminggu

kalau main terjah je cam Abang Terjah Melodi tu
susah juga kami nak buat keputusan untuk pergi
berkerja & beranak kecil memang sedikit malas nak keluar malam
lain lah masa kami kurus muda dulu, memang dok jenjalan je je dating
masa tu tenaga pun lebih…hiks



Bila memikirkan yang kami tak dapat hadir ke majlis perkahwinan kak yaya
kerana tarikhnya bertembung dengan tarikh kenduri kak yong
saya pun bersiap pakai warna pink
orang jemput makan je kalians kan, bukannye jemput bayar..ihihi

hujan renyai renyai malam tu
kak yaya & suami sedang order satay
“nak ayam, daging, rusa, perut, arnab, itik”

zikry baru dikejutkan dari tidur
jadi dia masam sikit
(ah tak habis habis terangkan kenapa iki masam..ekeke)

ayah dia masam sebab sakit-kepala-tapi-kena-keluar-juga-dengan-mertua (hihih..muah)

iki tengah perhatikan seorang demi seorang saudara maranya di muka bumi ini

mommy iki shomot?
kuang kuang kuang…malam takpe, takde org nampak 😛

belakang iki tu tok mak iki yang jaga iki selama seminggu semasa pengasuh iki bercuti
*handphone iki tak tinggal, takut ada orang call..ekeke

dalam gambar di bawah ni abah saya, kak yaya & suami serta makcik saya

ini anak cousin saya, Shafiqah Nabila dengan iki yang dah buka sweater

jom balik jom… budak yang berdukung dalam gambar tu adik Shafiqah, Danish yang mengantuk

kesimpulannya : makan free memang sedap.

em..mutu kualiti kesedapan air di satay kajang sudah bertambah
sebelum ni rasa air longkang *org kata la, saya tak penah rasa air ni 😛
masa kami minum, order teh tarik sedap, tembikai laici umphs, milo ais sedap
tapi itulah….mungkin sebab free?

ahaha…tengs kak yaya!

1 comment

  • kakyaya

    hah!!!aku tu!!!!nk lg satey kajang?meh2 turun kajang…kami nk rase gk satey kajang buat kali terakhir sblm ke UK nti…ahaks……

    wah : kak yaya sampai ke blog ku?
    sodih la..jumpa bila kakyaya balik dari UK ngan anak anak nanti la

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Google Lunafamily

Loading