Review Boba Wrap

 

“Memilih yang terbaik” adalah kepakaran ibu bapa

Sementara kepakaran kami di Lunatots ialah membantu ibu bapa membuat pilihan yang tepat tentang sesuatu produk keibubapaan berdasarkan kelebihan sesuatu produk
Boba Wrap (dahulu dikenali sebagai Sleepy Wrap) merupakan antara a-must-have-item untuk ibu bapa berkerja zaman sekarang

Berkerja dari Isnin sampai Jumaat, hari Sabtu & Ahad adalah hari yang ditunggu tunggu untuk bersiar siar dengan anak anak

Saya suka mengendong setiap seorang daripada mereka
Kerana sambil berjalan, kita boleh menggomol gomol muka anak dan mempunyai ‘lebihan tangan’ maksudnya ‘memiliki tangan untuk kegunaan sendiri’ hihi

Bila bersiar siar dengan 2 orang anak (atau lebih), sebelah tangan lagi boleh digunakan untuk memimpin tangan anak yang lebih besar

 

 

 

Apabila tiba hari women-day-out, Alya juga akan sangat gembira untuk dibawa didalam Boba Wrap

Made from 95% cotton 5% spandex (high quality French Terry material) these wraps are perfect for any size mama whether you have just given birth or have your pre-birth figure back already.  The wrap is ideal for babies up to 18 months old and with no buckles, snaps or straps you can achieve a perfect fit every time.

Semoga dengan entri ini ibu ibu lebih yakin dengan keselamatan dan kemudahan penggunaan wrap
Langkah pertama memakai wrap ialah :

Ikatkan kain wrap pada badan ibu
Lebihan kain yang panjang diletakkan didalam kereta bagi mengelakkannya kotor
Sambil pakai wrap sambil main ‘boo chak’ kalau tak nak anak tiba tiba di tempat letak kaki bawah selepas pandang tempat lain…hihi

Cara mengikatnya mudah seperti dalam video dibawah

Ianya mengambil masa sedikit sahaja tidak sempat Alya boring
Dan sama seperti babywearing yang lain, it does take time to perfect

 

Langkah 2 :
Masukkan kaki pertama bayi kedalam kain sebelah kiri
(Nota : Kain akan berbentuk poket selepas dilipat dan diikat pada badan)

Langkah 3 :
Masukkan kaki kedua anak kedalam kain sebelah kanan

 

Langkah 4 : Wrapkan bayi menggunakan kain di bahagian pinggang

 

Langkah 5 : We are a babywearing partner here!
Jom melangkah lebih jauh mommy…hihi (kata Alya)

Alya seronok tengok sana tengok sini dalam keadaan yang safe and secured

Sleepy Wraps are made from French Terry, which is a sturdy cotton knit fabric
Dengan lebar 20 inci dan  kepanjangan 5.5 kaki.
It is stretchy, so it is one size fits all

 

Kelebihan penggunaan wrap ialah ia boleh digunakan untuk pelbagai posisi seperti berikut
– Tummy to tummy
– Front view
– Back carry (Kendong di belakang)
– Dan minta sedikit aiskrim mommy..hihi

 

 

Tips pemakaian Boba Wrap untuk ibu/bapa:

1 – Pastikan wrap ketat (snug) di badan semasa kita mengikatnya (Rujuk Langkah 1)
2- Tukar lampin siap siap sebelum masuk ke dalam wrap
3- Susukan bayi terlebih dahulu
4- Bertenang dan gembira menikmati masa ‘berwrap’

 

 

 

Dah tidur princess-mommy-warna-pink ni
Bayi mudah lena apabila diwrap kerana badan ibu bergerak gerak (bagaikan dodoian), rentak jantung ibu didengari dan letih agaknya dicium cium..hihi

Boba Wrap adalah sesuai digunakan sehingga 15.9 kg
Apabila mengendong bayi menggunakan wrap, berat anak dibahagikan sama rata ke bahagian belakang, hadapan serta bahu kiri dan kanan
Jadi tiada masalah sakit tangan mendukung anak

Boba Wrap merah merupakan pengalaman yang positif untuk kami sekeluarga
Berikan masa 1 ke 2 jam untuk Alya berada di dalam wrap dan she is the happiest baby in the block..hihi

Pelbagai pilihan warna untuk anda

Saya cadangkan, warna yang berlainan untuk mood yang berlainan…hihi

 

Untuk mendapatkan Boba Wrap anda, layari link ini

 

Boba wrap mungkin solusi untuk anda dan bayi
Kerana bayi yang kerap dibawa dan dikendong kurang menangis, lebih tenang dan lebih ceria insya Allah

Maklumat lanjut, layari laman web Lunatots atau datang ke mana mana cawangan Lunatots

Merahnya-wrap-awak,
Puan Suraya

 

10 comments

  • fiza

    Senang x nk bf dlm wrap ni….menarik tertarik btul la….nk tmbh koleksi “gadget” babywearing yg xbrape nk byk lg ni hehe

  • Diyana

    Salam kak su,apa beza penggunaan wrap ni dengan baby carrier yg dh siap tu dr segi masa?nampak mcm lambat je nk lilit2 sume?kalo baby carrier tu kan bley pakai je?
    P.S: ade hantar FB friend request pd kak su n PM, tp lom approve2 pun lg…huhu….mode sedey…=p

    Salam Diyana, perbezaan Boba Wrap dengan Boba SSC (Soft Structured Carrier) ke maksud Diyana?

    P/S – Nanti Kak Sue semak semula FB ya 🙂

  • amirah

    sue, alya nyer kaki tu camne ek..macam wrap sekali je..ke kena kuarkan kaki?

    Amie, masukkan boleh, keluarkan pun boleh mengikut selera Alya pada ketika itu..hihi

  • huda

    merahnye… i like… sgt suka baju kurung merah sue pakai tu… beli kat mane? ahaha.. lari tajuk plak.. ehehe

    Huda, baju lama tu.
    Beli di…di….(sampai terlupa)
    Rasanya KL Sentral masa lalu lalu naik train..hihi

  • MamaIman

    Camna nk dpt harga adik beradik sue? Hhehe…. Kiranya moby wrap dh takde eh? Wish to go to the expo. Tp sebab tgh pantang kt banting ni, x dpt nk p. Klu x, blh dpt spesel price. Huhuhu….

    Mama Iman nak warna apa?
    Nanti Sue usahakan dapat harga adik beradik..hihi

  • suliana

    su ada juga pakai ring sling tapi aisyah mcm tak selesa dlm tu dan su pun sakit bahu lepas kendong dia. hehe.. utk baby 3 bulan mcm aisyah blh kan?

  • nur

    tk dpt pegi expo sbb sdg pantang di jb. teringin nk try wrap ni utk my premature twin babies 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Google Lunafamily

Loading