Pregnancy

Ku sukahati ambil dari blog Azza
(Wife schoolmate suami)

Cerita mengenai kandungan pertama saya, Ammar Zikry

1. Was your first pregnancy planned?
Tidak plan, Alhamdulillah kalau ada πŸ™‚
Kalau tidak, next next time tiap tiap malam kami cubak lagi..hihi

2. What was your second choice name for your opposite gender name?
Suci , Zara (and the list goes down)

3. What were your reactions?
Blessed, Refer entri ini

4. How old were you?
22 25 muda belia

5. How did you find out you were pregnant?
Mual mual, penat malas badan
dan UPT Test

6. Who did you tell first?
Ayah anak ini πŸ˜‰

7. Did you want to fint out the gender?
Yup, teringin nak tahu jantinanya

8. Due date?
15/1/2009

9. Did you have morning sickness?
Sangat, cek di sini dan saya juga mengalami penyakit mental keh keh
Ini buktinya

10. What did you crave for?
Kereta baru..hihi
:dan air liur itu mengalir lagi:

11. Who/what irritated you the most?
Bau nasi atau makanan yang sedang di masak

12. What was you first child’s gender?
Boy

13. Did you wish you had the opposite sex?
Saya dah plan nak beli banyak barang berwarna pink. Yup, I wish!

14. How many KG did you gain throughout the pregnancy?
5 kg

15. Did you have a baby shower?
Majlis kesyukuran biasa jemput sudara mara

17. Did you have any complications during you pregnancy?
Tiada yang serius, cuma baby breech sehingga ke bulan bulan terakhir

18. Where did you delivered?
UKM Specialist Centre, Checkup with Prof Zaleha.

19. How many hours were you in labor?
Masuk jam 9.30 am, keluar jam 10.00 am.
Satu jam RM2k weh
Acik cepat2 minta dr jahit..hihih

20. Who drove you to hospital?
Ayah anak itu πŸ™‚

21.Who watched you give birth?
Prof Tan, Suami, Nurses dan pakar bius

22. Was it natural or c section?
EM LSCS Breech Presentation

23. Did you take medicine to ease the pain? I
Bius separuh badan

24. How much did your child weight?
3.02 kg

25. When was your child actually born?
14/12/07 at 9.50 am

26. What did you name him/her?
Ammar Zikry bin Mohd Nor Shazwan

27. How old is your first born today?
1 tahun 2 bulan 2 minggu

28. Would you do it again?
Yes for elective caesar again
Mungkin akan bertukar ketupusan suatu hari nanti
Tapi buat masa ni, masih ngeri utk melahirkan secara normal…hihi

Gambar masa mengandung:
1 bulan

2 bulan

3 bulan
*Masa ni zaman kejatuhan ku, SANGAT serabuts

5 bulan

Ammar Zikry masa 5 bulanΒ 

6 bulan

Ammar Zikry 6 bulan

7 bulan

8 bulan

Ammar Zikry 8 bulan

Sehari sebelum melahirkan

Beberapa jam sebelum kelahiranΒ 

Ibu ibu, sila buat entry Pregnancy anda ye πŸ™‚

6 comments

  • Liz

    saya nak tanya. jawapan bg soalan no. 14 tu, 5kg atau 15kg? kalau 5kg, tabik spring la!

    knp ngeri utk melahirkan secara normal?

    Pst Liz : Naik 5 kg..sbb dah memang moks, jadi naik sikit saja.

    Pst…itu masih dalam pertimbangan..hihi

  • Krsty

    woho…nak buat jugak..
    tp lom deliver lagi..hehehe

    hihi krsty : simpan gambar2 masa mengandungi ye πŸ™‚

  • Liz

    aa, iyer la.. knp ngeri? tu yg tak paham. cite la sikit.

    penah tgk video org bersalin ke, dgr cite org ke.. ape ke..

    sy penah tgk video org bersalin secara ceaser.. ngeri tgk air ketuban pecah mcm empangan pecah. hohoho.

    Liz: Sebelum operation kan, nurse akan masukkan saluran untuk kita buang air kecil selepas operation
    Dan ku fobia dengan itu!
    Prff….Sue tak pernah tengok video bersalin normal mahupun caesar
    Konon2 nak rakam lah masa bersalin
    Sekali ter takut pada masa kejadian
    Terus tak kasi suami pegang video/kamera..kih kih

  • ummiamsyar

    tomey nye mommy iki time peknen. ummiamsyar time peknen dlu kembang semangkuk.smpai la ni susah btul nk kecut… huhuhuhu.nk tumpang gak la entry time peknen kt dlm blog anak ku ittew… πŸ™‚

    UmmiAmsyar: Sila buat..ku nak terjah….hihihi…
    Tomey? Maksudmu bulat kah? kih kih..
    Sampai sekarang perutku masih ada tau…lama mengandung tak keluar keluar babynya (kes perut moncet..)

  • ira/cloud9

    sue.. ku suka soklan2 di atas..
    ku hamek n tepekkan di blog ku jua eh?
    hehehe.. btw.. sue peknen mmg nmpk lebeh lawa..
    so kalo nak lawa, silalah peknen lagi.. πŸ˜›

    keh keh Cloud: Maksudmu sekarang ku kurang? Kan..itu maksudmu kan…
    :mode lari tekup muka ke bantal: hahaha…yup, sila la buat saya pregnant..upss.. πŸ™‚

    Mu leh amik tag ini dear…tag tudung pun mu leh ameks πŸ™‚

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Google Lunafamily

Loading