Kisah Shenta





Dulu masa kami bershenta, saya selalu (read:lebih dari sekali) belikan benda benda shomels utk dia
Bila saya keluar dengan kawan kawan saya
Saya selalu ingat dia yang sedang main game dengan housematenya
Cuma lepas kahwin dan ada anak
Ditambah lagi dengan kerja rumah dan kerja pejabat
Rasa berdebar debar malu malu itu makin kurang
Oh oh, kami sudah menjalani phase shenta yang berlainan kah?
Shenta yang tak perlu disebut hari hari atau SMS selang 2 jam
Shenta yang sendiri sendiri tau
Oh sungguh saya tak mahu
Saya mahu semuanya sugar bugar macam dulu
Tapi apakan daya, kederat saya dah iras iras wanita menopause

Hari ni saya beli sesuatu utk kami
Handphone chain yang saya berkenan

Muahs

Dan kad penuh dengan LOVE inside and outside

Love is everywhere

Lama saya termenung sebelum menulis
Ikutkan hati, saya print dan tampal je kertas
*kes handwriting kurang shanteks
Tapi dek kerana tulisan tangan lebih menyentuh perasaan
Dan boleh dikenang kenang seperti “ah bulat bulatnya tulisan ku masa tu..”

Untuk dia

Apa yang ku tulis?
Ala sikit sikit ayat shenta je…….: blushing:

Ini envelope pink nya

the envelope

Dan saya letakkan atas meja di cubiclenya
Memang ini bukan cubicle saya
Cubicle saya bersih dan kemas, juga banyak benda warna pink

dalam bulatan itu

Sampaikan saya terpaksa bulatkan envelope dengan bulatan pink
Risau kalian tak nampak..
*banyak sangat kertas atas meja

Harga barang barang di atas tak sampai pun RM10
Tapi rasa nerbes memikirkan bagaimanakah perasaannya nanti, is PRICELESS

Dear Suami,

True love stories never have endings kan kan
and
There is no more lovely, friendly and charming relationship, communion or company than a good marriage

Thanks for being a good friend to me!

8 comments

  • Liz

    aduh, sue jiwang karat giler!!!!

    tp bagus la. sometimes, benda2 camni yg best.

    birthday cik abang saya bln 7 tp skrg dah brainstorming bersendirian utk pk nak buat surpise apa utk dia.
    —–
    sebenarnya tak jiwang pun lize : cuma…cuma…
    rasanya macam perlu disampaikan ‘rasa’ itu
    yelah, bila berjumpa asyik cakap pasal kerja & rumah
    pasal basuh baju, pasal masak, pasal anak, pasal bos
    hati dan perasaan ni lama ditolak tepi
    karang hati merajuk, siapa nak jawab ..kan kan.. 🙂

  • ayg

    wah, enibeserikah alang? mesti die suke..tp pink…hehehehe
    —-
    ayg : bukan enibeseri..
    cuma sikit sikit buat penyeri
    tapi pink? biru lah ayang…
    *maksud alg, handphone keychain itukan blue?

  • alizareesya

    ehehehe… baru berapa tahun kaween sue??? za 3 tahun kawin rajin g wat semua tuh, ni bilah dah masuk 7 tahun dah rasa x punya masa *pstt malas sebenarnya…

    kekadang cakap ngan sidia “abang za rasa macam za nak tukar suamilah”
    —–
    Dahpun 1 tahun 9 bulan za, bulan May ni genap 2 tahun.
    Hurk? Okeh la tu za rajin sampai 3 tahun..
    Harap harap sue sugar (read:segar) sampai ke tua…Amin..

    za, hepp.macam main tukar hadiah kah za..ekeke

  • mamayan

    Satu opis ek ngan husband? best tak?
    —-
    mamayan : yup satu ofis. Tapi dia tak de kat opis pun.
    (sebab tu saya boleh sukahati letak surat atas mejanya 🙂 )
    …dan entah bila lah baru dia akan nampak..

  • rose

    bagus usaha tu…Rose pun kena memikirkan cara2 romantik untuk mengekalkan kesegaran hubungan tu. Semenjak ada anak ni, dah banyak fokus ke anak. Tak perlu selalu2, tapi maintain…

    ha a Rose: rasa dah ‘jauh’ sangat..padahal dulu, dialah yang kita rendu2 selalu
    asyik bercakap pasal anak je kan..kita cuba perlahan lahan ye rose 🙂
    biar sugar bugar sampai ke tua…

  • chentahati

    Dear sue,
    Both of you, nampak still romantik walau ada iki ditengah-tengah meja makan itu… serius…!
    —-
    prf kak zana : amin…sue aminkan kata kata kak zana itu :sengeh:
    *sekarang iki dok depan dalam car seat, sebelah ayah
    mommy jadi bos besar, sila panggung kat belakang 🙂

  • intan@imsintan

    waaa..ini post really make me touched..tetibe terkenang hubby ku yang jauh di mata….huhuhuuuu


    intan, jangan nangis dear
    : intan bertendang (bertenang), sekurang kurangnya ‘relation’ kalian pasti hangat sentiasa , kan? 🙂

  • Aefy

    Huhuhu.. best seh couple nih…

    Ada tak hubby I terpikir nak show some ‘shenta’ dia kat I mcm nih eh….

    Rasa cemburu pulak… uhuhuhuhu
    —-
    haih fy, ini acik yang show shenta..
    si dia biasa biasa saja nampaknya…hihi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Google Lunafamily

Loading