kedai seramik

semalam kan
saya bekerja dengan bersungguh sungguh la sangat
sebab tu saya tak update blog
kepada kak shenta hati yang mengaku dirinyalah yang menambahkan jumlah tetamu yang datang
ke diary LUNA ni sbb refresh blog berkali kali
terima kasih kak atas kasih sayangmu yang tidak terhingga itew :mwaah:

last wiken saya pulang ke Perak lagi
kalini saya bawa iki melawat ke kedai seramik dan bunga plastik untuk membeli
apa yang patut dan tidak sempena majlis kakyong yang akan datang
gambar di ambil dengan handphone kerana kamera saya kehabisan bateri
*acik reti guno yo, sampai lupo nak charge!

ini tangan sang suami (macam sang singa dalam buku cerita kanak kanak tak?)
dia berkenankan periuk ceramic ini
tanda tanda periuk di rumah kami dah sampai masanya ditongsampahkan
itu pun periuk yang org hadiahkan semasa kahwin
harganya boleh tahan mahal
nantilah ada masa, saya survey pasal periuk ceramic ye yang!

pusing pusing kedai cuci mata
saya nampak tabung ni
lantas saya beli buat hadiah hari lahir utk bakal abg ipar hb saya (biras saya) *bukan beras tau
eh biras ke? ke bisan? ergh…
dia lahir 14 November **** (tua sebulan dari Iki)

menarikkan tabung ni?

bunga bunga di Thow Lee Ceramic House ni sangat shanteks
disusun mengikut warna
ini saya bergambar ngan kakyong dengan bebunga berwarna pink
memang lah nampak blur2 sbb kitorang cepat2 amik gambar sebelum orang sekeliling nampak
haih, memanglah kami gediks tapi kami saya bertempat juga πŸ˜›

ini iki dan cousin hb saya, bu-chik(ibu chik)
dia ajak iki main bebunga ros bagai ni
*mommy iki mode pening pale:

ini pula bu-cu (ibu cu) iki
diorg seronok main dengan rerambus ini
diorang (bu-wa, bu-chik & bu-cu kepada iki) verangan nak pergi amek anugerah
*tu yang pakai rambu ramba neh

dah penat pusing2, mommy bawa iki rehat di cafe yang disediakan
iki tengok je la playground itu
sebab dah patah2 gelongsor itu, bahaya utkmu nak πŸ™‚
*bukan apa, nanti mommy tergelongsor sekali pula..

penat pegang2 semua barang, saya dok dendiam kat cafe sambil bergambar ye
sementara menunggu org kedai ni siap gubah bebunga kami
saya order fries dan milo ais..kunyah kunyah menambahkan lelemaks

owh iki jarang duduk diam
dia budak rajin, jadi dia mengelap meja di cafe itu

ayah & iki di Thow Lee Ceramic
*di tangan iki masih ada tisu buat lap mejaΒ 

1 comment

  • chentahati

    Mana bunga yang udah siap?
    ——-
    sue bunga : sudahnya kitorang balik dulu sbb bunga tak siap siap. dia minta datang lain kali kak…haih

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Google Lunafamily

Loading