iki & cat


minggu lepas saya melawat rumah mak saya di Bagan Datoh
rumah ni mesra kucing, 2-3 ekor anak kucing yang yatim piatu menumpang kasih sayang
saya dok jauh jauh dari kucing
sebab saya ada ayah iki yang selalu meraih kasih sayang, jadi tak perlukan kucing dah (ihiks)

ayah, he is a cat lover
suka suka suka sangat kucing
dia kata kucing comel
“abg, cuba abg tengok muka mommy ni ha..dulu abg kata comel”
saya sama macam kucingkah? lain kan…miauuu…  😛

iki suka kucing, tapi malu malu kucing
tengok dari jauh, mulut berbunyi “fish”

“fish, fish”
“bukan fish, cat..”
“tesh…”
“haih iki ni, bukan tesh..cat”
“haihhh” (maksud iki : lebih kurang la tu mommy kan?)


duduk kat riba ayah
ayah sibuk mengulit kucing sampai lupa bini dia 😛

iki takut pegang kucing guna tangan

pegang guna kaki, boleh?

sekejap2 ajak ayah duduk depan pintu tengok cat
*maklumlah di Cheras asyik nampak dog je…ahaks
(kawasan perumahan cina & india)

kak elly pernah tanya, kenapa dalam blog saya asyik cerita pasal abah?
jawabannya, sbb saya jarang jumpa mak saya
tapi dia baik macam saya ibu ibu lain
dia pun sayangkan saya macam saya sayangkan iki
saya?
saya sayang mak saya sebab saya tau dia mak saya 🙂

ini gambar ibu saya & adik adik tiri saya

ada masa lagi, saya pulang ke rumah mak ye..

oh ye, ada yang berkenankan saya…ups maksud saya, tudung saya
sila ke kedai Cyra untuk mengorder
tudung ni senang takyah pin pin, cuma pink je ..hihi

2 comments

  • alizareesya

    kekadang rasa terlalu bahagia masih punya orang yang kita boleh panggil ’emak’ kalau tak ada pun kenalah buat2 bahagia, betul tak sue….
    ———–
    sue bersetuju : betul za, kita kena bahagia selalu..semua org ada bahagian masing masing kan 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Google Lunafamily

Loading