daddy

ramai yang simpati dengan iki tak suka car seat
jadi semalam Ms S (opishmate) hantarkan saya balik
supaya senang saya pegang iki tak perlu letak dlm car seat (shweet kan)
tengs Ms S (nama dirahsiakan, takut org lain mempergunakan Ms S utk kepentingan sendiri..ahaks)

pagi tadi, iki nangis masa mula mula saya letakkannya dalam car seat
lepas ayahnya “hep….”
dia diam tercebik cebik
dan leka dengan handphone mainannya

tapi tak lama pun dia main handphonenya itu
sbb handphonenya terjatuh ke bawah
tengok gambar di bawah…iki merenung hpnya di lantai kereta

ayah berinya toys baru
iaitu ‘sikat rerambut ayah’

dan dari rumah kami sampailah rumah pengasuh
iki leka main pass the comb to ayah
dialog iki “nahhh”

dan iki “bakkk…”

berulang kali tau diorang(iki & ayah) main gitu

mommy dok belakang, join tengokkan je la

asalkan iki diam, sengih2 dah cukup baik sempurna dah hidupku

*iki dah pandai panggil ‘daddy’ 🙂

2 comments

  • ayg

    wah..iki dh pandai bercakap. mommy daddy nah n bak. auntie ayang bila lak? 😛
    ——-
    aunty ayang : dia belum pandai panggil mommy la yang. skrg ni dia pandai cantum cantum contohnya “didadidadida” (maksudnya daddy..)
    kekek..

  • Qasieh

    ehhehe iki kena heppppppp ngan daddy dia.. heheheh

    ——-
    eh : ha a la qas, akak terrrrrtinggal komen qas ni..
    alalala jangan la majuk, nah akak kasi daus nahh…ekeke

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Google Lunafamily

Loading