Category : Mompreneurship

LUNATOTS CHERAS

LUNATOTS CHERAS Cik Sue kongsikan tentang Lunatots Cheras Bandar Sri Permaisuri ya. Ini IG nya @lunatotscheras Tahun 2009 kami buka ofis pertama di Cheras Business Centre (CBC). Kawasan tersebut sewanya murah boleh dapat RM600 sebulan. Namun kami decide ambil yang dekat dengan jalan utama dan berhampiran Maybank. Sewanya RM850 ketika itu. Bandar Sri Permaisuri (BSP)

Read More →

My Story: koperasi SERATA

Sedutan My Story ====== Harga sabun basuh baju dipasaraya 80 sen. Koperasi jual RM1.00 atas keputusan saya sebagai ketua. Saya masih ingat ketika saya berusia 17 tahun, didalam perhimpunan sekolah Cikgu Zaleha minta saya menerangkan tentang harga sabun basuh baju di koperasi yang lebih tinggi di koperasi berbanding di pasaraya luar. Ianya berikutan rungutan pelajar,

Read More →

Coconut Lady — Selamat Berusaha!

=========Coconut Lady==========Selamat pagi semua. Semalam Cik Sue turun kereta untuk singgah solat tanpa ada pin tudung maksudnya lilit lilit begitu kemudian siap fikir dua perkara : 1) Atuk perempuan dulu pun selalu lilit begini 2) Nak balik Kuala Kangsar je orang tak kenal hihi Lepas solat sangat yakinlah pergi membeli belah di kedai buku. Itu kepantangan

Read More →

Wanita Pink Hijau

  Assalamualaikum dan selamat petang. Selesai urusan di @lunatotsbangi dan @lunatotscheras Cik Sue bertolak ke Kuala Kangsar. Esok pulang Bagan Datoh tengok pokok kelapa. Hari Ahad nak makan soto serta sate di pasar pagi Bagan Datoh kemudian tengok kedai emas haha. Cik Sue selalu rasa tak perform seperti banyak belum siap lagi itu dan ini.

Read More →

Tips Penggunaan Lampin Kain (Cloth Diaper/CD) di rumah Pengasuh

Gambar diedit dengan cantik oleh Puan Shazratunnaim (Lunatots Parit Raja) Tips Penggunaan Lampin Kain (Cloth Diaper/CD) di rumah Pengasuh Beberapa soalan lazim tentang cara penggunaan lampin kain (cloth diaper/CD) di rumah pengasuh. Soalan : Tidak kah kita sebagai ibu bapa akan menyusahkan pengasuh dengan penggunaan CD ini? Jawapan : Sepatutnya tidak. Sebagai seorang pengasuh yang

Read More →

Tips Berpuasa dan Menyusukan

Saya kongsikan tips-tips berpuasa untuk ibu bekerjaya yang menyusukan bayi atau anak mereka. Berpuasa sebenarnya tidak akan mengurangkan volume of milk supply (Kerana kadangkala susu ibu tetap berkurang walaupun bukan semasa bulan puasa) Magisnya, komposisi susu ibu itu akan diatur mengikut nutrien dan makanan yang diambil semasa ibu itu berpuasa Semasa berpuasa, secara automatis badan ibu akan membuat perubahan terhadap

Read More →

post image

Cerita Lunatots

Assalamualaikum semua, Sejak 7 tahun lepas tiap-tiap malam Cik Sue update blog. Masa zaman tersebut sudah ada Facebook tapi Cik Sue tak pandai guna lagi. Tak pandai ialah blur sungguh. Seperti eh macamana nak tulis di wall. Nanti siapa baca? Kalau tak ada orang baca macam malu sahaja tulis. Haha macam tak kena sahaja Cik

Read More →

post image

Medela Freestyle Breastpump

Product Description:- Medela Freestyle breast pump is the world’s smallest high-performance electric breastpump gives a mother more time and flexibility in her everyday life. Medela Freestyle breast pump is ideal for daily and frequent use. Medela Freestyle breast pump is a breast pump with: 2-Phase Expression Single or double pumping Gently massaging SoftFit Breastshield. It

Read More →

post image
post image

Hati-hati dengan FB

  Dari malam tadi saya memindahkan post di FB ke blog ini Saya jumpa beberapa perkara yang pernah saya tulis di FB Walaupun ia belum terjadi pada waktu tersebut Tak perasan saya pernah tulis nama anak kedua saya Zakwan dan anak ketiga ialah Ika Walaupun sebenarnya selepas Dzakwan dan Alya Zalikha lahir, sampai usia mereka

Read More →

3 Sebab Kita Kena Kaya

Saya update blog kerana saya ingat sebab utama saya beli smart phone ialah –>untuk update blog Tapi selepas saya ada smart phone saya suka ke Facebook Katanya lebih interaktif dan menarik (dan lebih ramai kawan hihi) Sekarang saya teringat semula sebab itu dan kembali kepada sebab tersebut Kembali menulis Tulisan ini untuk diri saya sendiri,

Read More →

Mahu Tutorial Moby Wrap?

Meh saya jawab (walaupun tak ada orang tanya) Saya sangat positif bila orang cakap “kerja sendiri ye, senangla..” Saya faham, maksud ‘senangla’ dalam ayat diatas ialah jadual waktu yang lebih fleksibel untuk saya, suami dan anak anak Hakikatnya, perkataan senang itu besar tafsirannya Jika diukur daripada senang, saya senang (read as mudah) lagi berkerja dengan

Read More →

1 2

Google Lunafamily

Loading