Category : Lampin Kain (Cloth Diaper)

Q & A Cloth Diaper (CD)

    Q & A Cloth Diaper (CD) ========= 1. CD ini apa? Ianya untuk baby pakai — alternatif lampin pakai buang. 2. Bila boleh guna? Dari baby hari pertama hingga usia tiga tahun. 3. Berapa lama tahan? Boleh guna sehingga 4 jam. Tahan lama sehingga hampir 6 tahun. 4. Berapa banyak perlu ada? Sehari

Read More →

Tips Penggunaan Lampin Kain (Cloth Diaper/CD) di rumah Pengasuh

Gambar diedit dengan cantik oleh Puan Shazratunnaim (Lunatots Parit Raja) Tips Penggunaan Lampin Kain (Cloth Diaper/CD) di rumah Pengasuh Beberapa soalan lazim tentang cara penggunaan lampin kain (cloth diaper/CD) di rumah pengasuh. Soalan : Tidak kah kita sebagai ibu bapa akan menyusahkan pengasuh dengan penggunaan CD ini? Jawapan : Sepatutnya tidak. Sebagai seorang pengasuh yang

Read More →

7 Tips Mudah Urus Lampin oleh Lunatots

1. Gunakan pelapik lampin yang berfungsi sebagai pengalas bagi mengelakkan lampin kain kotor terkena najis. Anda dicadangkan menggunakan pelapik lampin yang organik dan mudah terurai seperti Lunacare Biodegradable Flushable Liner 2. Pastikan saiz lampin yang dipakai adalah “muat muat”. Tak ketat tak longgar. Lampin Lunatots mempunyai butang larasan saiz S, M, L dan XL. Laraskan

Read More →

DTHO-Lunatots

Saya rasa agak susah untuk hidup di Kuala Lumpur tanpa GPS Okeh statement sangat exaggerate la ituh kan..ekeke Tidaklah sampai susah untuk hidup Tapi lebih kepada susah untuk drive Masih akan sesat timur ke barat semasa menggunakan GPS Alasan biasa: Tak dapat mengagak dah sampai ke belum simpang yang ditanda dalam GPS Tak pasti jalan

Read More →

Kisah Skynet

Antara benda-benda ‘kecil’ yg saya beli supaya  Iki gembira ialah bubble gun Dia gumbiraaaa…lagi lagi kalau bubble tu ‘tertepek’ kat muka Dzakwan! Artikel yang saya baca mengenai perubahan sikap anak pertama semasa mendapat ‘adik’ Dia sebenarnya ‘cemburu’ tetapi tidak pandai memberitahu perasaannya Pssst..kalau ‘mak’ dia pandai beritahu yang dia cemurukkkk (siap tarik2 rambut)…ekeke Jadi ‘perasaan’nya

Read More →

17 April – Lunatots Office Visit

Seperti yang di war-warkan, Lunatots Office Visit sudahpun mula berlangsung Bagi beberapa kawasan yang berlainan (KL, Cheras mahupun Cyberjaya) Lunatots Lady yang berlainan yang datang ke office anda *Waha…kellas kan, lady lady semua…hihi Pada hari Jumaat lepas, saya roger roger keliling Klang Valley Yang peliknya kalians, saya hanya ambil gambar SEKEPING sahaja Kebelakangan ni selalu

Read More →

Pesta Buku PWTC

Kalian, Saya tidak akan berada di depan PC hari ini Saya akan road tour Klang Valley Daripada Shah Alam (Karangkraf office) ke Office Visit di Cheras dan Bandar Baru Bangi Kemudian saya akan hantar barang di Post Office dan ada yang perlu dihantar di depan gate rumah di Kajang Saya juga ada date dengan customer

Read More →

Lunatots Cloth Diaper Update

Pengumuman daripada Lunatots.com 1. Harga breastpump Spectra 3 sudahpun meningkat kepada RM388 mulai 15 April 2009. 2. Semua promotion Cloth Diaper di Lunatots.com sudah tidak available KECUALI Promo Package of Five yang akan berakhir pada 20 April 2009. 3. Snap Button Lunatots CD akan berada di pasaran pada pertengahan May. Pre order masih belum dibuka

Read More →

Mengapa Kaunselor Laktasi?

Kepada kalian yang saya rendui, Hidup saya sentiasa huru hara, cuma sejak pulang dari berkursus Rasa letihnya lebih lebih sikit Oh oh bukan letih ‘berisi’, tapi letih mental dan fizikal..hihi Banyak yang saya belum update kalian kan? Malam dah larut dan saya baru lepas sudah membungkus order2 customer Ianya tak banyak, cuma bila boleh buat

Read More →

Lunatots CD Update

Kalian, sepanjang minggu ini , saya memang kurang shanteks sibuks Tak percaya, lihat gambar dibawah Tona muka tak sekata sbb malas basuh muka Parut jeragat yang belum hilang hilang Lipstik pink pekat Tudung permaisuri hari hari pakai  masuk dalam baju Dan bergambar depan pintu ofis orang lain..ngeri kan?  Saya sangat huru hara 2 malam sebelum CD sampai, saya siapkan

Read More →

Courier

Saya memang hari hari mau kerja membalut Sebab semua barang yang saya pos, saya tak mahu bubuh dalam kotak Kerana kotak akan memberatkan Dan menambahkan kos pengeposan Jadi bila dah habis kertas pembalut Saya pakai apa yang ada… Hihihi..siapalah lucky customer tu ye Dapat pam dalam bungkusan Hello Kitty… 🙂 Shanteks kan? Pink kan? Oh

Read More →

Bad News

Saya sentap Sebab saya dah announce, merancang bagai schedule di blog serta email Hire agent, sewa lori free driver, cop company etc etc Semuanya demi Lunatots Cloth Diaper yang dijangka sampai ke Malaysia esok tengahari Beberapa customer pun dah membayar order CD mereka yang akan dipos Isnin dan sampai ke tangan mereka pada hari Selasa

Read More →

Aktiviti Mingguan Luna

Wah wah kellas je tajuk entri saya kan? Kalah ADUN bahagian mana mana samada pembangkang mahupun kerajaan Hihi.. Sebenarnya ini gambar lama, tapi saya baru ada kekuatan tempek di blog *Aiceh, sebenarnya baru ada masa Pemilihan ayat saya memang kadang kadang sengaja mengusik emosi…hihi Ini gambar semasa saya self collect barangan dari kastam Penuh kereta

Read More →

Mini Gath – 8 March 2009

Ini kisah hujung minggu lepas kami Sabtu lepas saya ajak suami satu keluarga keluar bersarapan Mungkin ini hujung minggu kami bertiga yang terakhir Esok, insyaAllah pembantu rumah baru kami sampai Bagi menggantikan maid yang sudah pulang Bilik stor utk maid masih dalam proses ‘memasukkan semua barang2 ke dalam container’ Harapan saya, dia tidak akan menambah

Read More →

Lunatots Cloth Diaper

Lama saya bercita cita nak cerita lagi dan lagi mengenai Cloth Diaper(CD) Sebelum ni ada saya stori mori kan di sini dan di sini Harini baru ada peluang dan kesempatan sementara boss tak menjengahku Semua tips dan cadangan di dalam entri saya hanyalah sebagai panduan untuk ibu ibu membuat pilihan Di mana pilihan sentiasa di

Read More →

1 2

Google Lunafamily

Loading